Aqua Lifter AQ-20 Dosing Pump Aqua Lifter AQ-20 Dosing Pump

Discussion in 'Product Reviews' started by wontonflip, Jan 26, 2010.

  1. wontonflip

    wontonflip I failed Kobayashi Maru

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    973
    Location:
    VA USA
    We bought a float switch for the sump of the 125g to make an ATO and so I was shopping around for a dosing pump and found this one

    [ame=http://www.amazon.com/gp/product/B0002DH5JE/ref=oss_T15_product]Amazon.com: Aqua Lifter AQ-20 Dosing Pump: Kitchen & Dining[/ame]

    Any one have opinion on that one?
     
    wontonflip, Jan 26, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. wontonflip

    Reefrookie Not so new anymore! VIP Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    949
    Likes Received:
    182
    Location:
    Reading, Pa USA
    I'm sure that will work fine for you. I use one on my overflow to remove the air out. Haven't had no problems with it. A good monthly cleaning will help alot with it's performance.
     
    Reefrookie, Jan 27, 2010
    #2
    wontonflip likes this.
    1. Advertisements

  3. wontonflip

    wontonflip I failed Kobayashi Maru

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    973
    Location:
    VA USA
    Cool...thanks. So you only used yours for air? Hopefully it can handle the on/off it will be doing to top off the sump.
     
    wontonflip, Jan 27, 2010
    #3
  4. wontonflip

    Reefrookie Not so new anymore! VIP Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    949
    Likes Received:
    182
    Location:
    Reading, Pa USA
    Well it pumps more water than air. That's what you want it to do in that application. I use a small fountain pump with my ATO in my holding tank to the display tank. That works out good also
     
    Reefrookie, Jan 27, 2010
    #4
  5. wontonflip

    wontonflip I failed Kobayashi Maru

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    973
    Location:
    VA USA
    Have you had to change the diaphragm on it? It suggests changing it every few months or something?
     
    wontonflip, Jan 27, 2010
    #5
  6. wontonflip

    Reefrookie Not so new anymore! VIP Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Messages:
    949
    Likes Received:
    182
    Location:
    Reading, Pa USA
    Not yet. It's been running in my overflow for about 7 months. I think the cleaning with regular H20 helps quite a bit
     
    Reefrookie, Jan 27, 2010
    #6
  7. wontonflip

    wontonflip I failed Kobayashi Maru

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    973
    Location:
    VA USA
    Got it today....6 days sooner than expected :) Can't wait to try it out!
     
    wontonflip, Jan 29, 2010
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.