Help please!

Discussion in 'Algae' started by Newbs64, Feb 8, 2014.

  1. Newbs64

    Newbs64 Go Oilers!

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    101
    Likes Received:
    12
    Location:
    Moore, OK
    I have a 20 gallon long with a algae problem. The algae is just on the sand and not on any rocks, also only on one end of the tank. I was wondering if it is cyno how to get rid/ what causes it. Will post parameters later. Thanks
     

    Attached Files:

    Newbs64, Feb 8, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. Newbs64

    Washburn82

    Joined:
    Oct 24, 2011
    Messages:
    942
    Likes Received:
    219
    Location:
    ontario canada
    Looks like red cyano slime to me. I get it from time to time. could be from overfeeding and lack of flow in that area.not a big deal.siphon it out during water changes. It will eventually go away. Posting parameters would really help.
     
    Washburn82, Feb 8, 2014
    #2
    Newbs64 likes this.
    1. Advertisements

  3. Newbs64

    Aquarian

    Joined:
    Jul 3, 2013
    Messages:
    2,794
    Likes Received:
    1,199
    Location:
    Connecticut USA
    +1
     
    Aquarian, Feb 8, 2014
    #3
    Newbs64 likes this.
  4. Newbs64

    reefnoob

    Joined:
    Jun 18, 2012
    Messages:
    864
    Likes Received:
    106
    You can also try cutting back on the lights
     
    reefnoob, Feb 8, 2014
    #4
    Newbs64 likes this.
  5. Newbs64

    salt_for_brains Alabama Reefer VIP Member

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    1,853
    Likes Received:
    842
    Location:
    Leroy, Alabama
    They have you covered:thumbsup:
     
    salt_for_brains, Feb 8, 2014
    #5
    Newbs64 likes this.
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.