moving to the next room

Discussion in 'Off-Topic Forum' started by kimoy, Aug 31, 2007.

  1. kimoy

    kimoy CERTIFIED BUM

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    608
    Likes Received:
    65
    Location:
    huntley, Il
    i don't know if this is the right thread to post this but mods please move it to the right place.

    okay i am going to move the tank from one room of the house to the room beside it. the tank has been running fo a year now with a shallow sand bed about 1-2 inches. what is the best way to do this? on the process i will be installing a new sump with plenum and add a calcium reactor.
    any suggestions is greatly appreciated.
     
    kimoy, Aug 31, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. kimoy

    Bifferwine I am a girl

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    46,915
    Likes Received:
    5,888
    Location:
    Lynnwood, WA and missing Tucson, AZ
    Good luck! I would advise against moving the tank while it has water in it. So if I were you, I'd buy a bunch of plastic trash cans or tubs and move all your water, rocks and animals into the tubs. Hopefully it won't take too long, I'm not sure if you would need heaters and powerheads for each of the tubs. You might want at least a heater for each one in case it takes longer than anticipated.

    Empty the tank of as much water as you can, then move it. Put the water, rocks and animals back into the tank. It'll be cloudy... Moving tanks is such a pain in the ass. I'm going to be doing the same thing this weekend.
     
    Bifferwine, Aug 31, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. kimoy

    kimoy CERTIFIED BUM

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    608
    Likes Received:
    65
    Location:
    huntley, Il
    that's odd, i am going to move mine this weekend too.
     
    kimoy, Aug 31, 2007
    #3
  4. kimoy

    kimoy CERTIFIED BUM

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    608
    Likes Received:
    65
    Location:
    huntley, Il
    did the move yesterday and everything went well so far no casualties but i'm worried about my radiant wrasse which hasn't surfaced yet. i left it in the tank with the yellow coris because they went under the sand and i don't want to stir the sand. the yellow is out and about but still waiting for the radiant to show up.
     
    kimoy, Sep 4, 2007
    #4
  5. kimoy

    kimoy CERTIFIED BUM

    Joined:
    Jun 30, 2006
    Messages:
    608
    Likes Received:
    65
    Location:
    huntley, Il
    came home today with a bad news. a couple of my frags are done. can't remember which one because they are new frags. but what hurts is my superman monti is rtn'ing so i just pulled it out but noticed a good size has encrusted the rock(hope it lives). besides that everything is A OK and oh no radiant still.
     
    kimoy, Sep 6, 2007
    #5
  6. kimoy

    yote Ceritfied Mantis Hunter Moderator

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    26,996
    Likes Received:
    3,868
    Location:
    Ringgold,Ga
    Sorry about your frags.Maybe your wrasse will show up soon.
     
    yote, Sep 6, 2007
    #6
  7. kimoy

    winyfrog Yep!

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    1,872
    Likes Received:
    219
    Location:
    Southern Utah
    any sign of your wrasse yet? hopefully you didn't put a rock on him.. :(
     
    winyfrog, Sep 8, 2007
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.