New Quiet One pump leaking.

Discussion in 'Lighting, Filtration & Other Equipment' started by Aquagrrl, Feb 14, 2010.

  1. Aquagrrl

    Aquagrrl

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    7
    Location:
    New Berlin, WI
    I have a quiet one 2200 that I'm using for mixing salt as an external pump. I got it a couple months ago and just started trying to use it recently. The problem is, its leaking where the face plate meets the housing. I've checked the o-ring, it looks new (as it should) without nicks or anything. Its seated tight, and I've tried re-seating it a couple times.

    Any thoughts on how to fix it? Any one have experience with these pumps?
     
    Aquagrrl, Feb 14, 2010
    #1
    1. Advertisements

  2. Aquagrrl

    ccCapt Reef Hacker Moderator

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    3,302
    Likes Received:
    815
    Location:
    Northeast PA
    Try putting some plumbers silicone grease on the o-ring. I use it on the o-ring on my skimmer and it works great.
     
    ccCapt, Feb 14, 2010
    #2
    1. Advertisements

  3. Aquagrrl

    bjohanson1234 .........

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    11,000
    Likes Received:
    1,103
    Location:
    Palos Heights, IL
    I have a 1200 version that does the same thing. IMO, it is a bad design. I just drop the pump into the water changed bucket now
     
    bjohanson1234, Feb 14, 2010
    #3
  4. Aquagrrl

    yote Ceritfied Mantis Hunter Moderator

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    26,996
    Likes Received:
    3,868
    Location:
    Ringgold,Ga
    I'll bet that the screws are to tight.Anything thats got a rubber O-ring,will leak if the screws are over tight,even by a fraction.
    Try backing the screws off just a tad and see if that will help.
     
    yote, Feb 14, 2010
    #4
  5. Aquagrrl

    ccCapt Reef Hacker Moderator

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    3,302
    Likes Received:
    815
    Location:
    Northeast PA
    Yote, it doesn't have screws, at least the QO 3000 I have doesn't. The cover 1/4 turns to lock in place.
     
    ccCapt, Feb 14, 2010
    #5
  6. Aquagrrl

    yote Ceritfied Mantis Hunter Moderator

    Joined:
    Oct 23, 2006
    Messages:
    26,996
    Likes Received:
    3,868
    Location:
    Ringgold,Ga
    Cant be that then:D
     
    yote, Feb 14, 2010
    #6
  7. Aquagrrl

    dcantucson

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    20,917
    Likes Received:
    1,898
    The 14000s have screws but I also have some 6000s and they don't. I recently bought 2 new pumps (14000 at $300 each) and had bad luck with both of them within a period of a week and a half. Had to return both of them to pet solutions. They are sending new ones, but I am beginning to doubt the product now. :(
     
    dcantucson, Feb 15, 2010
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.