Site crash....

Discussion in 'LivingReefs.com Feedback' started by wontonflip, Jan 15, 2011.

  1. wontonflip

    wontonflip I failed Kobayashi Maru

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    973
    Location:
    VA USA
    Dunno if it's just me (But I think a couple of other people experienced it too), but I noticed the site being inaccessible a few times over the last few days....the last time was in chat last night, and we all got booted. Thought it was just me, but when I finally got back in, others said it crashed.
     
    wontonflip, Jan 15, 2011
    #1
    1. Advertisements

  2. wontonflip

    ErinCahir Sausage Wrangler

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    8,985
    Likes Received:
    1,470
    Location:
    Englewood, CO
    It's happened to me a couple times this week, too. I just leave it for a little bit (like an hour or so) and usually by the time I check back it's fine.
     
    ErinCahir, Jan 15, 2011
    #2
    1. Advertisements

  3. wontonflip

    Ogaawd

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    443
    Likes Received:
    33
    yeah here too, had to talk to my wife lol
     
    Ogaawd, Jan 15, 2011
    #3
  4. wontonflip

    Bifferwine I am a girl

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    46,915
    Likes Received:
    5,888
    Location:
    Lynnwood, WA and missing Tucson, AZ
    When it happened 3 nights ago, the site was back on within minutes. Is it taking a long time to come back for you guys?
     
    Bifferwine, Jan 15, 2011
    #4
  5. wontonflip

    Ogaawd

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    443
    Likes Received:
    33
    it was back pretty quick but odd things like "you are being forwarded to your post" pages were coming up, is nice and blazing fast now
     
    Ogaawd, Jan 15, 2011
    #5
  6. wontonflip

    ErinCahir Sausage Wrangler

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    8,985
    Likes Received:
    1,470
    Location:
    Englewood, CO
    When a site doesn't come up for me right away (like I get an "oops, google chrome can't find your page" message) I try it again right away and if it still doesn't come up I wait like an hour or two before I come back... but it's always been back up by then.
     
    ErinCahir, Jan 15, 2011
    #6
  7. wontonflip

    wontonflip I failed Kobayashi Maru

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    973
    Location:
    VA USA
    Yeah it's not down long....I'm like Erin...I do other things then try again later.
     
    wontonflip, Jan 15, 2011
    #7
  8. wontonflip

    dcantucson

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Messages:
    20,917
    Likes Received:
    1,898
    Sounds like a major inconvenience. The audacity. :shock:
     
    dcantucson, Jan 15, 2011
    #8
  9. wontonflip

    Ian Administrator

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    924
    Likes Received:
    261
    Location:
    UK
    How long was it down for guys? I've got a script that should kick the server back in to life if something fails - but it all looks ok from what I can tell? :)
     
    Ian, Jan 18, 2011
    #9
  10. wontonflip

    bjohanson1234 .........

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    10,998
    Likes Received:
    1,102
    Location:
    Palos Heights, IL
    It couldnt have been down for long. I had logged out for about an hour and when I came back, it was working.
     
    bjohanson1234, Jan 18, 2011
    #10
  11. wontonflip

    Ian Administrator

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    924
    Likes Received:
    261
    Location:
    UK
    Thanks, I'll have a look through the server logs tomorrow and see if I can spot anything that the monitoring has missed!

    If this happens again, can you let me know the approx time it happens at and I'll be able to look in more depth at the logs (rather than using them after they've been parsed). :)
     
    Ian, Jan 18, 2011
    #11
  12. wontonflip

    wontonflip I failed Kobayashi Maru

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    10,437
    Likes Received:
    973
    Location:
    VA USA
    It wasn't really too bad, Ian....just a few mins at a time...but you know how obsessive we...I mean...I am :) I bet now that you're paying attention, it won't happen again! :shock:
     
    wontonflip, Jan 19, 2011
    #12
  13. wontonflip

    Ian Administrator

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    924
    Likes Received:
    261
    Location:
    UK
    lol :lol:

    I had a look at the logs and couldn't see any major crash, I think it was just an "IIS hang" that came back online pretty fast - as the server monitoring didn't pick anything up on the 5 minute interval check.
     
    Ian, Jan 20, 2011
    #13
    bjohanson1234 likes this.
  14. wontonflip

    bjohanson1234 .........

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    10,998
    Likes Received:
    1,102
    Location:
    Palos Heights, IL
    Then change the setting to 1 minute!!!!! We need access 24/7 no delays:mrgreen:
    J/K


    Want to say thanks for keeping this site running :cheers:
     
    bjohanson1234, Jan 20, 2011
    #14
  15. wontonflip

    rdahlke1105 I'm a girl.

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Messages:
    971
    Likes Received:
    62
    Location:
    Hutchinson, KS
    You normally don't want the check set to 1 minute, you would end up maxing out your HD's in a relatively short period of time. Now if this was a hospital situation, yes you want the checks in a short period of time, but not for a forum board. Sorry, not only am I a network admin, but a sys admin as well.
     
    rdahlke1105, Jan 21, 2011
    #15
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.